Κοτόπουλο ανοιχτό ψητό στο φούρνο
Το κοτόπουλο είναι ένα ελαφρύ κα εύπεπτο φαγητό, που το αγαπούν όλοι και προσφέρει στον οργανισμό μας τα 3/4 των πρωτεϊνών, που χρειάζεται ημερησίως.
Ψημένο στη σχάρα του φούρνου αποβάλει τα περιττά λιπαρά του, κάτι που το κάνει περισσότερο διαιτητικό και υγιεινό.
Κοτόπουλο ανοιχτό ψητό στο φούρνο
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλάκια ρίγανη
1 κουταλάκι δεντρολίβανο αποξηραμένο
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι θυμάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, την πάπρικα, το θυμάρι, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανοίγουμε το κοτόπουλο στη μέση σαν πεταλούδα, χαράζοντας το με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος του στήθους.
- Το αλείφουμε με τη μαρινάδα παντού, ακόμη και κάτω από το δέρμα του, όπου είναι εφικτό.
- Το αφήνουμε να σταθεί στη μαρινάδα για 1-2 ώρες περίπου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Απλώνουμε το κοτόπουλο πάνω στη σχάρα του φούρνου, φροντίζοντας να βάλουμε από κάτω σε μικρή απόσταση ένα ταψί με λαδόκολλα, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά, που θα βγάλει.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει ωραίο καστανοχρυσαφί χρώμα.
- Το γυρίζουμε με προσοχή και από την άλλη πλευρά και το ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Το βγάζουμε από το φούρνο σε πιατέλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες και καρότα ψητά στο φούρνο.
Σημείωση:
Για να ελέγξουμε την ετοιμότητα ψησίματος του κοτόπουλο, το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Αν τα υγρά του βγαίνουν καθαρά, είναι έτοιμο.
Ίσως σας ενδιαφέρει να διαβάσετε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου