Μια άλλη εκδοχή της κλασικής πατατοσαλάτας, αφού η ιδιαίτερη γεύση του ζαμπόν έρχεται και ανατρέπει τις γνωστές ισορροπίες.
Υλικά
1 και 1/2 κιλό πατάτες
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κρεμμύδι ξηρό κομμένο σε λεπτές φέτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
400 γρ. ζαμπόν
5 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
400 γρ. ζαμπόν
5 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε νερό με αλάτι. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Τις ραντίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Διαλύουμε τη μουστάρδα σε λίγο νερό και τη ρίχνουμε στις πατάτες. Τις αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το σοτάρουμε ελαφρά σε τηγάνι με 3 κουταλιές λάδι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στις πατάτες.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το ξύδι, το ξηρό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου