8 Ιανουαρίου 2024

Παντζάρια σαλάτα με καρύδια και μαγιονέζα


Το παντζάρι είναι το λαχανικό με τη καστανοκόκκινη ρίζα. Το χρώμα του οφείλεται στη βεταμίνη, μια χημική ουσία με μεγάλη και πολύ σημαντική αξία για τον οργανισμό του ανθρώπου.

Η διατροφική του αξία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, καθώς και φυτικές ίνες.
Συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, στην καλή εγκεφαλική λειτουργία, στη  βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος, στην αύξηση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης και πολλά άλλα.


Παντζάρια σαλάτα με καρύδια και μαγιονέζα






Υλικά (για 4 μερίδες)

400 γρ. παντζάρια
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. καρυδόψιχα
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μαγιονέζα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες ή κύβους.

Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τα καρύδια τεμαχισμένα και τη μαγιονέζα. Πασπαλίζουμε με το κασέρι και ανακατεύουμε. 

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: