25 Ιανουαρίου 2024

Μικρασιάτικα πουγκάκια μελιτζάνας με μοσχαράκι





Υλικά

1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
4 μεγάλες μακριές μελιτζάνες
2 μικρά ξερά κρεμμύδια
4 ντομάτες ώριμες
2 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι


Κόβουμε το κρέας σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας, τις 4 ντομάτες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες, λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά. 
Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 
Στη συνέχεια σχηματίζουμε ένα σταυρό με 2 μελιτζάνες και στο κέντρο βάζουμε λίγο από το μείγμα, που έχουμε ετοιμάσει. Ενώνουμε τις 2 άκρες της κάτω μελιτζάνας και μετά τις 2 άκρες της επάνω μελιτζάνας, δημιουργώντας ένα μικρό πουγκί. Εκεί που ενώνονται, σκεπάζουμε με μια φέτα ντομάτας, που θα τα κρατήσει και θα δώσει χρώμα και γεύση (μπορούμε να τα κρατήσουμε βάζοντας 2 οδοντογλυφίδες).
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε τα πουγκιά σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα, φροντίζοντας να πάρουν ωραίο χρώμα.


Συνταγή από το βιβλίο μαγειρικής του Ν. Τσελεμεντέ.  
Εκτέλεση συνταγής και φωτογραφία δική μου (trips2taste.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: