5 Ιανουαρίου 2024

Κοτόπουλο με σέλινα αυγολέμονο

 




Υλικά

400 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 και 1/2 κιλό σέλινα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τεμαχισμένο σε μικρούς κύβους
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
χυμό από μισό λεμόνι (ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε)


Πλύνουμε καλά τα σέλινα και τα τεμαχίζουμε. Τα βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τα στραγγίζουμε.
Πλύνουμε το κοτόπουλο και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε και τα βρασμένα σέλινα και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμα (να μην λιώσουν τα σέλινα).
Σε μπολ χτυπάμε πολύ καλά το αυγό μαζί με τον χυμό του λεμονιού. Ρίχνουμε λίγες κουταλιές από τον ζωμό του φαγητού, ανακατεύουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Την ανακινούμε για να πάει το αυγολέμονο παντού και να δέσει καλά το με το φαγητό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: