27 Ιανουαρίου 2024

Τυροκαυτερή σπιτική

 Τυροκαυτερή, το εξαιρετικό ορεκτικό με την πλούσια γεύση της φέτας και την πικάντικη νοστιμιά, που της προσδίδει η καυτερή πιπεριά.

Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα, συνοδεύει με αξιώσεις πολλά φαγητά και ακόμη περισσότερο το τσιπουράκι.





Υλικά

200 γρ. φέτα
2 με 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 
λίγη καυτερή πιπεριά, ψημένη και ψιλοκομμένη (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο καυτερή τη θέλουμε)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι

Βάζουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής σφιχτός πολτός.  
Μπορούμε, εναλλακτικά, να λιώσουμε τη φέτα και με το πιρούνι, αλλά η υφή της θα διαφέρει ελαφρώς.
 Όμως όπως και να είναι η γεύση της θα είναι το ίδιο εξαιρετική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: