Κεφτεδάκια όλο νοστιμιά.
Αναμφισβήτητα είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.
Για ένα γρήγορο γεύμα της τελευταίας στιγμής, αλλά και για ένα παιδικό πάρτι είναι μια πολύ καλή λύση.
Συνοδεύονται άριστα με πατάτες τηγανιτές, πουρέ πατάτας, ρύζι, ζυμαρικά κ.ά.
Υλικά
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Λάδι για το τηγάνισμα (σπορέλαιο)
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το καρότο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τους τηγανίζουμε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Τους σερβίρουμε ζεστούς και τους συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου