12 Αυγούστου 2025

Σαλάτα με ρεβίθια, λαχανικά, φέτα και ελιές


Σαλάτα με ρεβίθια, λαχανικά, φέτα και ελιές


Μια σαλάτα πλούσια σε γεύση και πρωτεΐνες.

Με βασικό υλικό της τα βρασμένα ρεβίθια και εμπλουτισμένη με ντοματίνια, αγγουράκια, κόκκινα κρεμμύδια, πράσινη πιπεριά, τυρί φέτα και ελιές, με ντύσιμο από εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Ελληνικής γης, χυμό λεμονιού, φρέσκο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, αυτή η σαλάτα είναι αξεπέραστη.

Μπορούμε να τη συνδυάσουμε με ψάρια, αν και από μόνη της αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.



Σαλάτα με ρεβίθια, λαχανικά, φέτα και ελιές


Υλικά

2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
7-8 ντοματίνια
1 αγγουράκι
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη
100 γρ. τυρί φέτα
8 ελιές καλαμών
φρέσκο μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ

3-4 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές λεμόνι
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε αρκετό νερό μαζί με 1 πρέζα μαγειρική σόδα.
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα πλύνουμε καλά και τα βράζουμε σε κρύο νερό. Μόλις πάρουν μια βράση και βγάλουν τον αφρό τους, τα σουρώνουμε, πετάμε το νερό και τα βράζουμε σε νέο, καθαρό νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά
Τεμαχίζουμε το αγγουράκι σε μικρά κομμάτια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές σε φέτες ή ροδέλες, το τυρί σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ
Σ' ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα
Βάζουμε στη σαλατιέρα τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το αγγουράκι, την πιπεριά, το κρεμμύδι κα τις ελιές. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε τα υλικά με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Σημείωση:

Για να αποφύγουμε την όλη διαδικασία της προετοιμασίας των ρεβιθιών, που παίρνει χρόνο, μπορούμε, όταν μαγειρεύουμε ρεβίθια λεμονάτα, να κρατήσουμε 2 φλιτζάνια από τα βρασμένα ρεβίθια, να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για σαλάτα. Έτσι εξοικονομούμε και χρόνο και χρήματα.






 Άλλες συνταγές με ρεβίθια, που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:







Δεν υπάρχουν σχόλια: