Κολοκυθοκεφτέδες με γραβιέρα στο φούρνο
Το κολοκυθάκι είναι ένα πολύ δημοφιλές λαχανικό.
Στη γαστρονομία χρησιμοποιείται, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, σε πάρα πολλές παρασκευές τόσο αλμυρές, όσο και γλυκιές.
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά, κολοκυθοκεφτέδες και τηγανίτες σε διάφορες παραλλαγές, πίτες αλμυρές ή γλυκιές, ως συμπληρωματικό στοιχείο σε πολλά πιάτα, όπως λαδερά, σούπες, σαλάτες, ορεκτικά, είναι μερικές μόνο ενδεικτικές περιπτώσεις.
Σήμερα ας το απολαύσουμε ως ορεκτικό σε μια παραλλαγή κολοκυθοκεφτέδων, εμπλουτισμένων με πολλά λαχανικά, χρήσιμα για την καλή μας υγεία, καθώς και με τη γνωστή μας γραβιέρα.
Και φυσικά ψημένων στο φούρνο.
Κολοκυθοκεφτέδες με γραβιέρα στο φούρνο
Υλικά
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 μέτρια καρότα
1 κόκκινη πιπεριά
2 αυγά
4-5 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου
4-5 κλαδάκια μαϊντανού
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. γραβιέρα
100 γρ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Πλύνουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη τους στις άκρες. Τα τρίβουμε στον τρίφτη, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν το ζουμί τους. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το καρότο, τριμμένο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, την πιπεριά, τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, τη γραβιέρα, το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
Σχηματίζουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους κολοκυθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Τους σερβίρουμε, συνοδευμένους από σως γιαουρτιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου