24 Αυγούστου 2025

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με μέλι και κανέλα


Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με μέλι και κανέλα


Με συνοπτικές διαδικασίες έχουμε μια πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της γαλατόπιτα.

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε το γάλα, που σας έμεινε, η γαλατόπιτα μια πολύ καλή λύση.
Με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο θα έχετε ένα γλυκό, που θα το χαρεί και θα το απολαύσει όλη η οικογένεια.




Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με μέλι και κανέλα

Υλικά

1 λίτρο γάλα
50 γρ. βούτυρο
3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές σιμιγδάλι για τη βάση του ταψιού

Για την επιφάνεια
1 αυγό
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές νερό

Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξουν. 
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε τη βάση του με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε την κρέμα. Την απλώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το νερό και το απλώνουμε από πάνω με πινέλο.
Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τη σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.




Άλλες συνταγές με γαλατόπιτα :







Δεν υπάρχουν σχόλια: