6 Αυγούστου 2025

Σνίτσελ κοτόπουλου στο τηγάνι, εξαιρετικά αφράτο


Σνίτσελ κοτόπουλου στο τηγάνι


Το σνίτσελ κοτόπουλου είναι ένα πολύ εύκολο στην παρασκευή του πιάτο, που γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο και με ελάχιστα υλικά.

Το αποτέλεσμα, που προκύπτει, είναι ένα πολύ αφράτο και τρυφερό κοτόπουλο μέσα σε μια νόστιμη και τραγανή ζύμη.




Σνίτσελ κοτόπουλου στο τηγάνι
 
Υλικά

600 γρ. στήθος κοτόπουλου
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Πλύνουμε το στήθος κοτόπουλου και το στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Το κόβουμε σε φιλέτα κατά μήκος. Αν τα φιλέτα είναι χοντρά, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και σε μπολ χτυπάμε τα αυγά. 
  • Τυλίγουμε κάθε κομμάτι πρώτα στο αλεύρι, ύστερα στα αυγά και μετά πάλι στο αλεύρι (μπορούμε αντί για αλεύρι την τελευταία φορά να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά).
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, μέχρι να πάρουν ωραίο ροδαλό χρώμα.
  • Τοποθετούμε τα τηγανισμένα σνίτσελ πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την περίσσεια του λαδιού.
  • Σερβίρουμε τα σνίτσελ κοτόπουλου με ρύζι, πασπαλισμένα με ρίγανη.

Άλλες συνταγές με κοτόπουλο:









Δεν υπάρχουν σχόλια: