Μπιφτέκια στο φούρνο με κιμά και πολλά λαχανικά
Τα μπιφτέκια ψήθηκαν στο φούρνο και έγιναν αφράτα και ζουμερά, αλλά πάνω απ' όλα νόστιμα.
Φτιαγμένα με κιμά και πολλά λαχανικά, όπως πατάτα, κολοκυθάκι, καρότο, πιπεριά, κρεμμύδι και σκόρδο, συνεισέφεραν όλα μαζί και το καθένα μόνο του τη δική τους μοναδική γεύση.
Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά έδεσαν και ολοκλήρωσαν τη γευστική απόλαυση.
Μπιφτέκια στο φούρνο με κιμά και πολλά λαχανικά
600 γρ. κιμά ανάμεικτο (Μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πατάτα μέτρια
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 καρότο
2 αυγά
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 καρότο
2 αυγά
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Μαϊντανό, άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Τρίβουμε στον τρίφτη την πατάτα, το κολοκυθάκι και το καρότο. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά. Τα στύβουμε με τα χέρια μας καλά για να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά περίπου.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλισμένη ελαφρά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Τα συνοδεύουμε με πατάτες λεμονάτες ψημένες στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου