Μια συνταγή, που προέρχεται από την Ουγγαρία.
Το μοσχαράκι γκούλας είναι παραδοσιακό φαγητό της Ουγγαρίας.
Ένα από τα βασικά συστατικά του είναι η πάπρικα, στην οποία οφείλει το σκούρο χρώμα στη σάλτσα του.
Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα πολύ γευστικό πιάτο.
Υλικά
600 γρ. κρέας μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές τοματοπολτό
2 ώριμες ντομάτες
2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι θυμάρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα υλικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τρίβουμε τις ντομάτες.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, τα πλύνουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές του. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, τις τριμμένες ντομάτες, την πάπρικα, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κρέας, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό κρέατος και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για όσο χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Στη συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουρ σ' ένα φλιτζάνι με ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, ώστε να πετύχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι γκούλας με τα μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου