27 Φεβρουαρίου 2024

Σούπα (βραστό) μοσχαράκι με λαχανικά


Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.

Πολύ θρεπτική και δυναμωτική σούπα με μοσχαρίσιο κρέας και πολλά φρέσκα λαχανικά συνηθίζεται ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.





Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη 
1 πράσο (το λευκό μέρος)
2 μέτρια καρότα
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
3 μέτριες πατάτες
3 με 4 κλωναράκια σέλινο 
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το δεντρολίβανο, βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού λίγα λίγα (όχι όλα μαζί) πασπαλισμένα με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές τους. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε το κρέας με νερό και το αφήνουμε, να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει. 

Καθαρίζουμε, πλύνουμε και τεμαχίζουμε τα λαχανικά. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το καρότο και τις πατάτες. Συμπληρώνουμε με το ζωμό του κρέατος και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σέλινο και το βρασμένο κρέας και βράζουμε ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: