Το όνομα "γρεναδίνη" προέρχεται από τη γαλλική λέξη grenante, που σημαίνει ρόδι.
Η γρεναδίνη είναι ένα μη αλκοολούχο σιρόπι με βαθύ κόκκινο χρώμα, που παρασκευάζεται από χυμό ροδιού.
Πρόκειται δηλαδή για ένα σιροπιασμένο χυμό ροδιού.
Γρεναδίνη
Παίρνουμε το χυμό από τα σπόρια του ροδιού και τον σουρώνουμε. Αφήνουμε το χυμό για ένα βράδυ σε μπουκάλι. Στη συνέχεια τον βράζουμε για 20 λεπτά έχοντας προσθέσει 1 κιλό ζάχαρη για κάθε 1 κιλό χυμού.
Διατηρούμε τη γρεναδίνη σε σκιερό και στεγνό μέρος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι αμέσως ή να το κρατήσουμε για ποτά κοκτέιλ, παγωτά και κρέμες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου