Ριγανάτα συκωτάκια κοτόπουλου, υπέροχα, νόστιμα και θρεπτικά.
Υλικά
500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι τον χυμό του
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τα συκωτάκια και τα χωρίζουμε στη μέση. Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές τους για 2-3 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Τα σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού, τα σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά ακόμη.
Τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και μετά από 1 λεπτό τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τα σερβίρουμε ζεστά με πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου