9 Οκτωβρίου 2024

Μπουκέτα με πλοκάμια χταποδιών ψητά στο φούρνο


Ένα μπουκέτο όχι με λουλούδια αλλά με πλοκάμια χταποδιών και μάλιστα ψημένα στο φούρνο όλο νοστιμιά και ωραία αρώματα, που δοκιμάζουν την υπομονή μας.






Υλικά

2 μεγάλα χταπόδια, τα πλοκάμια τους
1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 ξερά φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι θυμάρι
5-6 κόκκους πιπέρι
Αλάτι

Πλύνουμε τα χταπόδια. Χωρίζουμε τα πλοκάμια τους. Τα μοιράζουμε σε ομάδες από 5 ή 6 πλοκάμια και τα δένουμε στις καταλήξεις τους με κλωστή. Αυτό το κάνουμε για να μην στρίψουν κατά το ψήσιμο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με σειρά. Τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τα ραντίζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο ζωμό τους κόκκους πιπεριού και τα φύλλα δάφνης. 
Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ακολούθως και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. 
Αφού γίνουν και τα βγάλουμε από τον φούρνο μπορούμε να τα σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ξύδι.



Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: