Οικονομικά και με ελάχιστο κόπο, μπορούμε να κάνουμε σπιτικά τυρόψωμα και να τα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα
Οδηγίες
- Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και με τα χέρια μας ζυμώνουμε. Θέλουμε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, προκειμένου να ενσωματωθεί στη ζύμη.
- Πλάθουμε τα ψωμάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους.
- Τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου, να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ψήνουμε τα τυρόψωμα για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου