8 Οκτωβρίου 2024

Τυρόψωμα νόστιμα και τραγανά


Οικονομικά και με ελάχιστο κόπο, μπορούμε να κάνουμε σπιτικά τυρόψωμα και να τα απολαύσει όλη η οικογένεια.





Υλικά

500 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα


Οδηγίες

  1. Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και με τα χέρια μας ζυμώνουμε. Θέλουμε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  3. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, προκειμένου να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  4. Πλάθουμε τα ψωμάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας αποστάσεις μεταξύ τους. 
  6. Τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου, να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  8. Ψήνουμε τα τυρόψωμα για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: