25 Οκτωβρίου 2024

Ζυμαρικά με κοτόπουλο σε λευκή σάλτσα μανιταριών


Στο πιάτο αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν το κοτόπουλο και τα μανιτάρια με τη λευκή σάλτσα να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, που προσθέτει γεύση και νοστιμιά.






Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά πένες
500 γρ. στήθος κοτόπουλου
200 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1/2 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

  1. Πλύνουμε καλά το στήθος κοτόπουλου, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μέτριους κύβους.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, μέχρι να μαλακώσουν. 
  4. Προσθέτουμε τους κύβους κοτόπουλου, αλάτι, πάπρικα γλυκιά και πιπέρι. 
  5. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ασπρίσει απ' όλες τις πλευρές του. 
  6. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. 
  7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και το ζωμό κότας, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

Συνοδεύουμε το κοτόπουλο σε λευκή σάλτσα μανιταριών με ζυμαρικά, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: