11 Οκτωβρίου 2024

Νόστιμη σούπα με συκωτάκια κοτόπουλου, λαχανικά και πλούσια κρέμα αυγολέμονου



Φθινόπωρο πλέον, οι θερμοκρασίες καθημερινά πέφτουν και αρχίσαμε ήδη να αναζητούμε τις ζεστές σουπίτσες.

Επιλέξαμε για σήμερα να σας προτείνουμε μια συνταγή με συκωτάκια κοτόπουλου και λαχανικά με μια πλούσια κρέμα αυγολέμονου.

Το συκώτι, λόγω της μεγάλης ποικιλίας βιταμινών και μετάλλων που περιέχει, έχει σημαντική διατροφική αξία για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. 

Παράλληλα τα λαχανικά, όπως μανιτάρια, καρότα, πιπεριές, κρεμμυδάκια κ.α., μυρωδικά και μπαχαρικά, προσθέτουν και αυτά τα δικά τους συστατικά και θρεπτικά στοιχεία, που είναι, αναμφισβήτητα, χρήσιμα για την καλή μας υγεία.

Συνδυασμένα, μαγειρικά, όλα μεταξύ τους και δεμένα με μια πλούσια σάλτσα αυγολέμονου μας δίνουν μια πολύ θρεπτική και παράλληλα πολύ νόστιμη σούπα, που δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.






Υλικά

Για τη σούπα με συκωτάκια κοτόπουλου:

500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
2 κουταλιές βούτυρο 
1 κρεμμύδι ξηρό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 πράσο (το λευκό μέρος)
1 καρότο
2 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη)
3-4 μανιτάρια λευκά
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
Μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό)
Κουρκουμά ελάχιστο στη μύτη του κουταλιού
Αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα αυγολέμονου:

1 λεμόνι
2 αυγά
1 κουταλάκι κορνφλάουρ

Οδηγίες


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα συκωτάκια. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σουρώνουμε. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και σε μικρά κομματάκια τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το καρότο και το πράσο.

Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε ζεστό νερό και προσθέτουμε τα συκωτάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο, το ρύζι, πλυμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Φροντίζουμε το νερό να σκεπάζει επαρκώς το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Προσθέτουμε τα μυρωδικά στη σούπα 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Σε ένα σκεύος χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό, τον χυμό του λεμονιού και χτυπάμε για λίγο ακόμη, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τμηματικά 2 κουτάλες ζεστό ζωμό από την σούπα και ανακατεύουμε το μείγμα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην καυτή σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς. 





Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.  Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: