Τα μανιτάρια συνδυάζονται εξαιρετικά με τα ζυμαρικά.
Αν προσθέσουμε και λίγο μπέικον, κρέμα γάλακτος και μυρωδικά το αποτέλεσμα γίνεται κυριολεκτικά ασυναγώνιστο.
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά (λιγκουίνι)
350 γρ. μανιτάρια λευκά
100 γρ. μπέικον
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές κορν φλάουρ
400 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
100 γρ. τριμμένη γκούντα
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπέικον και το τηγανίζουμε, ανακατεύοντάς το τακτικά.
Πλύνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Έχουμε μια κρεμώδη λευκή σάλτσα νόστιμη και αρωματική. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου