Οι πατάτες όπως και να μαγειρευτούν είναι πάντα ευπρόσδεκτες και αγαπημένες.
Οι γεμιστές πατάτες με ζαμπόν και σκληρό τυρί ψημένες στο φούρνο είναι ένα υπέροχο ορεκτικό, που μπορεί να συνοδεύσει είτε το κυρίως φαγητό, είτε κάποιο απλό και πρόχειρο γεύμα.
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι
100 γρ. ζαμπόν
80 γρ. κεφαλογραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1/3 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε μέρος από την ψίχα τους στο κέντρο, δημιουργώντας μικρές βαρκούλες.
Σ' ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ζαμπόν τεμαχισμένο σε μικρά κομματάκια, την κεφαλογραβιέρα τριμμένη, την ψίχα από τις πατάτες πολτοποιημένη και την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση. Γεμίζουμε με τη γέμιση τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια καλοψημένη ροδαλή κρούστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου