Το μπουγιουρντί είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό.
Τα βασικά του υλικά είναι η φέτα, η ντομάτα και η πιπεριά.
Τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, καθώς και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο προστίθενται για να το εμπλουτίσουν επιπροσθέτως με τις ιδιαίτερες μυρωδιές και νοστιμιές τους.
Η προσθήκη της καυτερής πιπεριάς του προσδίδει μια πικάντικη γεύση, που σε πολλούς αρέσει πολύ.
Αν όμως δεν το προτιμάτε καυτερό καλύτερα να την αποφύγετε ή να χρησιμοποιήσετε πολύ ελάχιστη ποσότητα.
Το μπουγιουρντί μπορούμε να το ψήσουμε και στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά, γεγονός που κάνει πολύ εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη την παρασκευή του.
Υλικά
200 γρ. φέτα
2 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
λίγη καυτερή πιπεριά (ανάλογα τις προτιμήσεις)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ. κεφαλογραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε την μια ντομάτα σε κύβους και την άλλη σε ροδέλες.
Τεμαχίζουμε τη μισή πιπεριά σε κύβους και την υπόλοιπη σε ροδέλες.
Σε ένα πήλινο σκεύος στρώνουμε στη βάση του τους κύβους της ντομάτας και τα κομμάτια της πιπεριάς.
Τα αλατίζουμε, τα πιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Τα ραντίζουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε από πάνω την φέτα σε κομμάτια, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε τη φέτα με τις ροδέλες ντομάτας και πιπεριάς. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε από πάνω την κεφαλογραβιέρα.
Βάζουμε το πήλινο σκεύος στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε το μπουγιουρντί για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου