λίγο βούτυρο λιωμένο για το σκεύος και τα φύλλα
Για τη γέμιση
30 γρ. βούτυρο4 μεγάλα μήλα σε κύβους
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
50 ml κονιάκ
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
Σ' ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού και το κονιάκ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα και μαγειρεύουμε να εξατμιστούν τα υγρά στο σκεύος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού με ένα φύλλο κουρού. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση των μήλων και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Κόβουμε το άλλο φύλλο σε λουρίδες τις οποίες τοποθετούμε σταυρωτά πάνω από τη γέμιση. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Πριν σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου