30 Σεπτεμβρίου 2024

Ινδοκάρυδα αφράτα και νόστιμα


Ένα γλυκάκι είναι πάντα απαραίτητο στο σπίτι.

Το ινδοκάρυδο είναι ένα ευχάριστο τσιμπιματάκι, έτσι για να φεύγουν τα "φαρμάκια".





Υλικά

3 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
3 αυγά


Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο με το αλεύρι.
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε το μείγμα. Αφού ζεσταθεί λίγο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-ινδοκάρυδου και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Πλάθουμε με τα χέρια μας στρογγυλές μπάλες ινδοκάρυδου, στο μέγεθος που θέλουμε, τις τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: