2 Νοεμβρίου 2024

Πρασόπιτα με φέτα και ζαμπόν

 




Υλικά


2 φύλλα σφολιάτας
700 γρ. πράσα  
1 κρεμμύδι
1κόκκινη πιπεριά 
200 γρ. τυρί φέτα
4  κουταλιές γιαούρτι
2 αυγά  
4 φέτες ζαμπόν
4 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο
100 γρ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Πλύνουμε τα πράσα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον άνηθο.

Βάζουμε σε κατσαρόλα 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα πράσα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνουν χωρίς υγρά. 

Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στα πράσα. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα των πράσων. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα και απλώνουμε από πάνω το μείγμα. Πασπαλίζουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και απλώνουμε το ζαμπόν τεμαχισμένο σε κομμάτια.
Στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες της πίτας, γυρνώντας τες προς τα πάνω. Αλείφουμε την πίτα με το υπόλοιπο λάδι και τη χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια.

Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: