Υλικά
3 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 αυγό
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
3-4 κλαδάκια μαϊντανού
4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το ελαιόλαδο, το αυγό, τα μυρωδικά, την κεφαλογραβιέρα, λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, το πιπέρι, και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, με το κουτάλι μεταφέρουμε ποσότητα ζύμης και σχηματίζουμε κεφτέδες.
Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τους συνοδεύουμε με γιαούρτι ανακατεμένο με τριμμένο σκόρδο, άνηθο και λίγο αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου