8 Νοεμβρίου 2024

Μακαρόνια με γαρίδες σε κρεμώδη λευκή σάλτσα



 


Υλικά

1 κιλό γαρίδες
3 κουταλιές βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια αλεύρι
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό, που βράσανε και τα σουρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς για μην σβολιάσει η σάλτσα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Θα δούμε τη σάλτσα να αρχίζει να πήζει ελαφρά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε ακόμη 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να σχηματιστεί μια μέτρια πηχτή σάλτσα.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. 

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τις γαρίδες σε την κρεμώδη σάλτσα ζεστά. Πασπαλίζουμε πιπέρι.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: