16 Φεβρουαρίου 2024

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας και φέτα


Πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων.
Εδώ τα μύδια θα ενώσουν τη μοναδική γεύση τους με τα φρέσκα λαχανικά και αρωματικά με επιστέγασμα την εκλεκτή φέτα.
  
Ένα εξαιρετικό ορεκτικό στο τραπέζι μας.




Υλικά

1/2 κιλό μύδια χωρίς το κέλυφος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα
3 κουταλιές μουστάρδα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
 

Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένο, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα μύδια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. 
Διαλύουμε τη μουστάρδα με το κρασί και τα προσθέτουμε στα μύδια. Ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε τα μύδια και τα σιγοβράζουμε λίγο ακόμα, μέχρι να λιώσει η φέτα. 
Σερβίρουμε τα μύδια, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: