Τα κέικ είναι ένας απλός συνδυασμός βασικών υλικών με βέβαιη επιτυχία.
Είτε αλμυρά, είτε γλυκά καταναλώνονται ευχάριστα όλες τις ώρες και είναι καλοδεχούμενα από όλους.
Η προετοιμασία τους είναι απλή και εύκολη, αλλά και σ' αυτή την περίπτωση καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά μικρά μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Μικρά μυστικά για επιτυχημένα κέικ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, που θα χρησιμοποιήσουμε, για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να σχηματιστούν σβόλοι.
- Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε πλήρες γάλα και όχι αποβουτυρωμένο γιατί κάνει τα κέικ πιο αφράτα.
- Τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα.
- Στα αλμυρά κέικ, με ντομάτες, ελιές, κάποια τυριά, χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο. Το ηλιέλαιο, επειδή έχει πιο ήπια γεύση, είναι κατάλληλο για άλλες γαρνιτούρες.
- Ανακατεύουμε τη ζύμη με δύναμη για γίνει απόλυτα ομοιογενής.
- Αλευρώνουμε ελαφρά τα υλικά πριν τα ενσωματώσουμε στη ζύμη, όπως φρούτα, μπέικον, τυρί κ.ά. γιατί διαφορετικά θα κάτσουν στον πάτο της φόρμας.
- Η φόρμα, που χρησιμοποιούμε, να είναι προσαρμοσμένη στις ποσότητες των υλικών.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα για να ξεφορμάρουμε εύκολα το κέικ και να μην κολλήσουν.
- Επειδή ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με τον φούρνο, τη φόρμα ή την προετοιμασία, καλό είναι να ελέγχουμε το ψήσιμο του κέικ, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν η λάμα του μαχαιριού βγει στεγνή, τότε το κέικ θα έχει ψηθεί. Διαφορετικά παρατείνουμε το ψήσιμο.
- Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 5 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε μόλις κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου