12 Φεβρουαρίου 2024

Μπιφτέκια με πατάτες και καρότα στον φούρνο


Πάρτι γεύσεων και νοστιμιάς !!!

Πραγματική πανδαισία γεύσεων με το καρότο να συνεργάζεται άριστα με την πατάτα και να της δανείζει μέρος της γλυκιάς του νοστιμιάς και το αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι να απογειώνει τον τρελό χορό των αρωμάτων και των γεύσεων.







Υλικά

Για τα μπιφτέκια

700 γρ. κιμά ανάμεικτο    
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 πράσο, το λευκό μέρος 
1 μέτριο καρότο, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
3 φέτες ψωμί προηγούμενης ημέρας
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
Αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες

5 μεγάλες πατάτες, κίτρινες
3 μέτρια καρότα
1 κουταλάκια ρίγανη
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό του
3 φλιτζάνια νερό
Αλάτι, πιπέρι


Βάζουμε τον κιμά σ' ένα μεγάλο μπολ. Αλέθουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το πράσο και τα προσθέτουμε στον κιμά. 
Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό, το στραγγίζουμε καλά και το προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, που έχουμε ραντίσει με λίγο λάδι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μακρόστενες φέτες. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λοξές φέτες. Τα ρίχνουμε στο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο. 
Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. 
Λίγο πριν το τέλος ραντίζουμε τις πατάτες με το χυμό λεμονιού. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: