22 Φεβρουαρίου 2024

Γαρίδες με αρωματική σάλτσα ντομάτας


Οι αξεπέραστες γαρίδες

Μαγειρεύονται με διάφορους και πολλούς τρόπους και χαρίζουν τη νοστιμιά τους στη γαστρονομία χωρίς φειδώ.




Υλικά

500 γρ. γαρίδες 
150 γρ. λευκό κρασί
3 φύλλα δάφνης
4 με 5 κόκκους μπαχάρι

Για τη σάλτσα

6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Μαϊντανό, θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά με 1/2 λίτρο νερό, το αλάτι, το κρασί, το μπαχάρι και τη δάφνη. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε για 5 λεπτά σε παγωμένο νερό. Τις καθαρίζουμε, αφαιρώντας το κεφάλι και τον φλοιό τους. 

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και τον πελτέ.  Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις τριμμένες ντομάτες, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε τα υλικά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. 

Συνοδεύουμε τις γαρίδες με ρύζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: