10 Φεβρουαρίου 2024

Ένας μικρός λαχανόκηπος στην κουζίνα


Κάντε το δικό σας μικρό λαχανόκηπο μέσα στην κουζίνα σας.
Είναι απίστευτο το τόσο γρήγορα αναπτύσσονται τα φυτά μόνο με λίγο νερό.




Συνηθίζω τις ρίζες από τα σέλινα, τα πράσα ή τα κρεμμύδια, όταν φυτρώνουν, να τα φυτεύω στον κήπο ή στις γλάστρες μου. 
Αυτά αναπτύσσονται, βγάζουν φύλλα και έτσι για αρκετό χρονικό διάστημα έχω φρέσκο σέλινο, πράσο και κρεμμυδάκια.

Αυτή τη φορά έβαλα τις ρίζες τους σε λίγο νεράκι, προκειμένου να μην στεγνώσουν μέχρι να βρω τον χρόνο να τις φυτεύσω στο χώμα.

Αυτό που είδα κυριολεκτικά δεν το πίστευα.

Μέσα στη ζεστή θερμοκρασία του σπιτιού και κοντά στο παράθυρο της κουζίνας δημιουργήθηκε σε πολύ λίγο χρόνο ένας υπέροχος, καταπράσινος, μικρός λαχανόκηπος.





Πως θα κόψετε τις ρίζες.

Στο σέλινο κόβουμε τα κλαδιά του δύο εκατοστά τουλάχιστον πάνω από τη ρίζα του. Αν η ρίζα του είναι μεγάλη και χοντρή, τη διαιρούμε κάθετα στη μέση, αν είναι σχετικά μικρή, την αφήνουμε ολόκληρη.

Στο πράσο κρατούμε τη ρίζα του με 2 εκατοστά κορμό.

Στο κρεμμύδι αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος του, αυτό που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική και κρατάμε τη ρίζα, τον κεντρικό κορμό και το φύτρο του.

Τα βάζουμε σ' ένα σκεύος με λίγο νερό, που φροντίζουμε να το συμπληρώνουμε κάθε τόσο και περιμένουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: