5 Φεβρουαρίου 2024

Ρεβιθοκεφτέδες με σπανάκι και φέτα

 Τα όσπρια σε άλλη εκδοχή. 




Υλικά


1/2 κιλό ρεβίθια
1/2 κιλό σπανάκι, φρέσκο
3 κρεμμυδάκια, φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
2 αυγά
200 γρ. φέτα, χοντροκομμένη
50 γρ. ελαιόλαδο
4 με 5 κουταλιές φρυγανιά, τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι


Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε νερό, με λίγο αλάτι, από την προηγούμενη μέρα. Την επομένη τα στραγγίζουμε καλά και τα αλέθουμε να γίνουν πουρές. 

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε κομμάτια και το ζεματάμε σε λίγο αλατόνερο. Το στραγγίζουμε καλά και το στύβουμε με τα χέρια μας, να μην έχει καθόλου νερά. 
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Βάζουμε τα υλικά σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες.
Τους τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τους ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: