24 Φεβρουαρίου 2024

Αλμυρό κέικ με κασέρι και ζαμπόν

Θρεπτικά και εύγευστα τα αλμυρά κέικ αποτελούν μια εύκολη λύση για όλες τις ώρες. 

Για ένα βιαστικό πρωινό, όταν ο χρόνος δεν μας παίρνει, ένα γευστικό τσιμπηματάκι στο γραφείο ή ένα χορταστικό πιάτο πριν το βραδινό.



Υλικά


200 γρ. αλεύρι
3 αυγά
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ. κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί
100 γρ. ζαμπόν
20 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι


Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρές φέτες και τρίβουμε το κασέρι. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε τη φόρμα. 
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τα αυγά χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το κασέρι και το ζαμπόν.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Βεβαιωνόμαστε, αν ψήθηκε καλά, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ. Αν βγει στεγνή, το κέικ έχει ψηθεί. 
Το ξεφορμάρουμε μετά από 4 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: