6 Φεβρουαρίου 2024

Ρύζι με χοιρινή τηγανιά και μανιτάρια


Ένα πιάτο όλο νοστιμιά.





 



Υλικά 

Για την τηγανιά

300 γρ. χοιρινός λαιμός, τεμαχισμένος
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1/2 πράσο, τεμαχισμένο σε ροδέλες
2-3 πράσινες πιπεριές, τεμαχισμένες
2 κουταλιές μουστάρδα  .... 
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι γλυκού κορνφλάουρ
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για το ρύζι

2 κουταλιές λάδι
2 κούπες ρύζι 
4 κούπες νερό
2 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
λίγο πράσο ψιλοκομμένο
Αλάτι, θυμάρι



Για την τηγανιά

Σε σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το χοιρινό κρέας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε. Όταν σοταριστεί καλά απ' όλες τις πλευρές του, το βγάζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πράσο, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί. 
Όταν μαραθούν ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τέλος σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε ενάμιση ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε το κρέας για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρίγανη και το κορνφλάουρ, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο, χωρίς το καπάκι, μέχρι η σάλτσα να δέσει. 
Μπορούμε, προαιρετικά, να προσθέσουμε λίγο πριν το τέλος και 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, αν θέλουμε η σάλτσα να είναι πιο δεμένη.





Για το ρύζι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και το καρότο. Προσθέτουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το νερό. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν, χωρίς να τα ανακατεύουμε, μέχρι το νερό να σωθεί.

Όταν το ρύζι μαλακώσει το αδειάζουμε σε ταψί και το απλώνουμε να πάρει αέρα και να σταματήσει ο βρασμός.

Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά και τη συνοδεύουμε με το ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: