Υλικά
2 κιλά σουπιές καθαρισμένες
3 κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες
1 πράσο, κομμένα σε ροδέλες
3 σκόρδα, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
3 κόκκους μπαχάρι
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε καλά τις σουπιές και αφαιρούμε την εξωτερική τους μεμβράνη. Κόβουμε σε μικρούς κύβους τη σάρκα τους και στη μέση τα πλοκάμια τους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι και το θυμάρι.
Σιγοβράζουμε τις σουπιές και ελέγχουμε τακτικά, αν χρειάζεται υγρά το φαγητό.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σ΄ ένα ποτηράκι με λίγο νερό.
Όταν μαλακώσουν οι σουπιές και λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίχνουμε και το κορνφλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά ο ζωμός. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές και τις συνοδεύουμε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου