Υλικά
400 γρ μανιτάρια λευκά
Βούτυρο 40 γρ.
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Πλύνουμε και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μέτριους κύβους.
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια μαλακώσουν και βγάλουν το ζουμί τους, προσθέτουμε τους κύβους κοτόπουλου και τους σοτάρουμε καλά απ' όλες τις πλευρές τους. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμη. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7 με 8 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα φτάσει στο επιθυμητό πάχος αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου