2 Μαρτίου 2024

Μακαρόνια με μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας

Αχ αυτά τα μακαρόνια!!!

Και με τι δεν συνδυάζονται. Κρεατικά, θαλασσινά, πουλερικά, λαχανικά και βάλε.
Σήμερα η πρότασή μας αφορά "Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια", θεσπέσια γεύση. 

Η διατροφική αξία των μανιταριών είναι πολύ αξιόλογη, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά κ.ά.
Τα οφέλη για την υγεία είναι πολύ σημαντικά, αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά, όπως: η μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, η μείωση της χοληστερόλης, η βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, η βελτίωση της υγεία του εντέρου, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κ.ά.





Υλικά

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι


Αφαιρούμε από τα μανιτάρια την εξωτερική φλούδα και το κοτσάνι τους. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε τη δάφνη, προσθέτουμε τον μαϊντανό και βράζουμε ακόμη λίγο μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.

Σε κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με ζεστό βούτυρο ή φυτικό λάδι για νηστίσιμα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τα μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένα με φρέσκο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: