Μια υπέροχη σαλάτα, που συνοδεύει άριστα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά, με όσπρια και όχι μόνο.
Μελιτζάνα καλοψημένη στα κάρβουνα, πασπαλισμένη με σκόρδο και μαϊντανό και το τσιπουράκι δίπλα.
Τι να λέμε τώρα. Απλά δεν υπάρχουν λόγια.
Υλικά
Μελιτζάνες χοντρές (ψωμάτες)
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Μαϊντανός
Ξύδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Μαϊντανός
Ξύδι
Αλάτι
Δεν αναφέρω ποσότητες, γιατί είναι θέμα προσωπικού γούστου του καθενός το πόσο σκόρδο ή ξύδι του αρέσει να βάλει στη σαλάτα.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες καλά στα κάρβουνα, έτσι ώστε η φλούδα να αποκολλάται αμέσως και η σάρκα να παραμένει λευκή.
Αφού ψηθούν αφαιρούμε την καμένη φλούδα τους. Τις χαράζουμε στη μέση μέχρι το κοτσάνι τους και τις ανοίγουμε σαν βεντάλια στο πιάτο. Τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, το τριμμένο σκόρδο και τις ραντίζουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στην υγειά σας βρε παιδιά..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου