Μια υπέροχη γλυκιά απόλαυση
για το καφεδάκι το πρωί, το επιδόρπιο το μεσημέρι, το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Με χρόνο προετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 45, ποιος έχει αντίρρηση να το κάνει ξανά και ξανά και να το απολαύσει άλλες τόσες φορές.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
140 γρ. ζάχαρη
140γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
3 μήλα
50 γρ. σταφίδες
20 ml λικέρ
4 πρέζες κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
140 γρ. ζάχαρη
140γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
3 μήλα
50 γρ. σταφίδες
20 ml λικέρ
4 πρέζες κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Βγάζουμε το βούτυρο από νωρίς από το ψυγείο.
Βγάζουμε το βούτυρο από νωρίς από το ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε τη φόρμα.
Βάζουμε τις σταφίδες σε μπολ και τις περιχύνουμε με το λικέρ.
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, τους αλευρώνουμε και τους ρίχνουμε στη ζύμη. Στραγγίζουμε τις σταφίδες, τις αλευρώνουμε και τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το λικέρ. Ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε ότι, το κέικ έχει ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.
Το σερβίρουμε χλιαρό, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου