Υλικά
250 γρ. πράσινα ζυμαρικά (ταλιατέλες)
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλεύρι
100 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
100 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1/3 κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι,
Αφαιρούμε από τα μανιτάρια το κοτσάνι τους και τα κόβουμε σε φέτες.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, και την πάπρικα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Αφήνουμε για λίγο ακόμη στη φωτά μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή κρέμα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως με τη λευκή σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου