Υλικά
1 λίτρο νερό
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ. τριμμένη καρύδα
450 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ηλιέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
Καρύδα για το πασπάλισμα
Πασπαλίζουμε ένα ταψί με την τριμμένη καρύδα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καρύδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις αρχίζει να πήζει, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Το ισιώνουμε με τη σπάτουλα και το πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου