Στη μαγειρική η φαντασία δεν έχει όρια και η νοστιμιά δεν έχει τέλος.
Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων από πανσέτα, κοτόπουλο και λαχανικά, πασπαλισμένα με μπαχαρικά και μυρωδικά, ψημένα στον φούρνο μέσα σε λαδόκολλα.
Υλικά
500 γρ. στήθος κοτόπουλου
4 πανσέτες
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα ή 5-6 μικρά
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
3 μεγάλες πατάτες, τεμαχισμένες
2 καρότα, τεμαχισμένα
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3-4 κλωναράκια σέλινο, τεμαχισμένο
λίγη μουστάρδα
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μέτριους κύβους και τις πανσέτες σε 2 ή 3 τεμάχια, ανάλογα το μέγεθός τους.
Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλινο. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τα μοιράζουμε σε λαδόκολλες, τα κλείνουμε σε πουγκάκια και δένουμε τις άκρες με κλωστή καλά. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε τα πουγκάκια και ψήνουμε το περιεχόμενό τους για λίγο ακόμη, μέχρι να πάρουν καστανοχρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου