Ποιος δεν θυμάται από τα παιδικά του χρόνια τις τηγανισμένες αυγόφετες, βουτηγμένες στο γάλα και στο αυγό και πασπαλισμένες με αρκετή ζάχαρη.
Μια νόστιμη λιχουδιά για το πρωινό γεύμα, που απολαμβάναμε με μεγάλη χαρά και όρεξη.
Σήμερα αυτή η παλαιά συνήθεια διαφέρει αρκετά από τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών, αλλά είναι το ίδιο αγαπημένη και καλοδεχούμενη, όποτε προσφερθούν.
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
1/4 του λίτρου γάλα
2 αυγά
Ζάχαρη
Βούτυρο
1/4 του λίτρου γάλα
2 αυγά
Ζάχαρη
Βούτυρο
Οδηγίες
Βουτάμε τις φέτες σε βρασμένο γάλα, που το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
Προσοχή τις βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα μόνο, θα πρέπει να μαλακώσουν λίγο, για να μην χάσουν το σχήμα τους.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγη ζάχαρη.
Βουτάμε τις φέτες και τις τηγανίζουμε στο βούτυρο, ροδοκοκκινίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές.
Βουτάμε τις φέτες και τις τηγανίζουμε στο βούτυρο, ροδοκοκκινίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές.
Φροντίζουμε να βγουν μαλακές και όχι τραγανές.
Σερβίρουμε τις φέτες ζεστές ή χλιαρές και πασπαλισμένες με ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου