Νόστιμη πίτα με ζαμπόν και τυριά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε φύλλο σφολιάτας ή κρούστας.
Ετοιμάζεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο, σε λίγο χρόνο και με ελάχιστα μόλις υλικά, αρκετά όμως για να εξασφαλίσουν την πλούσια γεύση της.
Υλικά
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
160 γρ. ζαμπόν, τεμαχισμένο σε μικρά κομματάκια
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Σ΄ ένα χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ζαμπόν, τη φέτα και τη μοτσαρέλα.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ραντίζουμε από πάνω με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την ζαμπονοτυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου