Όσο και αν πιστεύουμε ότι ξέρουμε καλά ένα θέμα, πάντα θα υπάρχει και εκείνο, που θα μπορεί να μας διδάξει κάτι παραπάνω.
Διαβάζοντας διάφορα κείμενα γύρω από το κοτόπουλο και τους τρόπους, που μπορούμε να το διαχειριστούμε και να το μαγειρέψουμε, ώστε να πετύχουμε ένα καλό και νόστιμο μαγειρικό αποτέλεσμα, συνέλεξα κάποια μικρά μυστικά και τα μοιράζομαι μαζί σας.
Ξέρω όμως πως πάντα θα υπάρχουν και πολλά άλλα να μάθουμε παραπάνω στον αέναο δρόμο της γνώσης.
- Πριν μαρινάρουμε το κοτόπουλο, ψαλιδίζουμε ή κόβουμε τη σάρκα του κατά τόπους, ώστε το άρωμα των μυρωδικών να εισχωρήσει μέχρι το κέντρο του.
- Σπρώχνουμε ένα καθαρισμένο κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδου, μισό λεμόνι και ένα κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι στην εσωτερική κοιλότητα του κοτόπουλου πριν το τοποθετήσουμε στο φούρνο.
- Τρίβουμε την επιφάνειά του με μερικούς κόκκους από κόλιαντρο, κύμινο και πάπρικα ή άλλο έτοιμο μείγμα μπαχαρικών, ειδικό για κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι. Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνειά του και το ψήνουμε στο φούρνο.
- Το ψήνουμε τριγυρισμένο με κομμάτια κρεμμυδιού και σκελίδες σκόρδου πλυμένες χωρίς να αφαιρούμε τη φλούδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου