Αφράτο κέικ με άρωμα και γεύση λεμονιού.
Με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να έχουμε ένα μυρωδάτο κέικ, που θα το χαρεί και θα το απολαύσει όλη η οικογένεια.
Υλικά
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
200 γρ. γάλα
1 αυγό
200 γρ. γάλα
100 γρ. ηλιέλαιο
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι
7 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 λεμόνι τον χυμό του
ξύσμα λεμονιού
Για το γλάσο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας, ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ισιώνουμε με τη σπάτουλα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα του κέικ, βυθίζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέικ. Αν βγει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σ' ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό του λεμονιού πολύ καλά.
Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ ανά διαστήματα. Ρίχνουμε το γλάσο λεμονιού πάνω στο κέικ.
Σημειώσεις:
Για να έχουμε επιτυχημένα κέικ καλό είναι να ξέρουμε μερικά μικρά κολπάκια. Διαβάστε τα δικά τους μικρά μυστικά για επιτυχημένα κέικ.
Περισσότερες συνταγές για κέικ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου