Τυροκαυτερή με ψημένη κόκκινη πιπεριά
Η τυροκαυτερή είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό της Ελληνικής κουζίνας, που συνοδεύει πολύ συχνά το μεσημεριανό γεύμα.
Η πικάντικη γεύση της, που οφείλεται στην καυτερή πιπεριά συνδυασμένη υπέροχα με τη φέτα, συνοδεύει πολύ ευχάριστα πολλά πιάτα, όπως θαλασσινά, όσπρια, λαδερά και πολλά άλλα.
Η προτεινόμενη συνταγή περιέχει επιπλέον κόκκινη πιπεριά ψημένη στον φούρνο ή στα κάρβουνα.
Η πιπεριά μετά το ψήσιμο αποφλοιώνεται, καθαρίζεται από τα σποράκια της και αλέθεται στο μπλέντερ μαζί με τη υπόλοιπα υλικά.
Τυροκαυτερή με ψημένη κόκκινη πιπεριά
Υλικά
200 γρ. τυρί φέτα
2 κουταλιές τη σούπας γιαούρτι
1 κόκκινη πιπεριά ψημένη τη σάρκα της
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπα ξύδι από κόκκινο κρασί
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (η ποσότητα ανάλογα πόσο καυτερή θέλουμε να είναι η τυροκαυτερή)
Λίγο πιπέρι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν.
Βάζουμε την τυροκαυτερή σε πιάτο και την πασπαλίζουμε με τρίμματα αποξηραμένης κόκκινης πιπεριάς.
Άλλες συνταγές για ορεκτικά:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου