23 Φεβρουαρίου 2025

Μαριναρισμένα συκωτάκια κοτόπουλου στο τηγάνι


Συκωτάκια κοτόπουλου στο τηγάνι, αρωματισμένα με λαχανικά και μπαχαρικά.

Τα συκωτάκια μαρινάρονται σε μείγμα από ελαιόλαδο, λεμόνι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και μπαχαρικά.

Τηγανίζονται σε ελαιόλαδο και γίνονται πολύ τρυφερά, αφράτα και νόστιμα.

Ο χρόνος για την παρασκευή τους είναι ελάχιστος και η διαδικασία αρκετά εύκολη.

Είναι μια καλή λύση, όταν ο χρόνος είναι λίγος και δεν επαρκεί για την προετοιμασία ενός πιο απαιτητικού γεύματος.




Υλικά

500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη και τριμμένη κόκκινη πιπεριά
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Πλύνουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου και τα χωρίζουμε μεταξύ τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ομοίως το σκόρδο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι. 
Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε στο μπολ και τα συκωτάκια.
Με απαλές κινήσεις φροντίζουμε να αναμειχθούν με το μείγμα του μπολ.
Αφήνουμε τα συκωτάκια να σταθούν για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα συκωτάκια, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά από 10 λεπτά την κάθε πλευρά.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού (προαιρετικά) και τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή λαχανικά.




Άλλες συνταγές με συκωτάκια κοτόπουλου




Δεν υπάρχουν σχόλια: